17/01/2024

Standard arendab koostöös Pallase tudengitega kontoritesse akustilisi lahendusi.

Kaasaegsetes kontoriruumides mängib akustiline kujundus ja paigutus töötajate heaolus ning töö produktiivsuse tagamisel olulist rolli. Standard alustas koostööd Kõrgema Kunstikooliga Pallas, mille tulemusel arendatakse ettevõtte tootevalikusse akustilisi lahendusi. 

Koostöö esimese etapina lahendasid Pallase mööbliosakonna tudengid juhendaja Aivar Habakukk juhtimisel disaini ülesannet, millest valiti koostöös Standardiga välja parimad ideed. Järgmises etapis valmivad prototüübid, et testida tootmispotentsiaali ja teostatavust. Positiivsete tulemuste korral arendatakse koostöös Standardi inseneridega lõplikud lahendused, mis jõuavad nii Eesti kui ka välismaa kontoritesse.

“Hea disain on olemuselt lihtne, kaunis ja funktsionaalne. Tudengite väljapakutud lahendused toovad kontorisse nii mängulisust, kui lahendavad helihäiringu probleeme. Keskendusime ühtlasi hoolikalt materjalide valikule, mis peavad olema tänapäevaselt keskkonnasäästlikud ja kestvad,” ütles disaini õppesuuna juht ja mööbliosakonna juhataja Aivar Habakukk.

Standardi juhi Jonatan Karjuse sõnul on ettevõtte jaoks oluline teha koostööd Eesti disainerite ja kõrgkoolidega. “Standard on olnud läbi ajaloo Eesti mööblidisaini teerajaja, mille toodetesse on panustanud arvukalt tippdisainereid. Teeme disaineritega tihedat koostööd, et oma tootevalikut arendada. Koostööprojekt noorte talentidega on väga põnev, millest kujuneb kindlasti välja nii mõnigi vägev toode.”

Akustiline kujundus on sageli üks alahinnatumaid elemente, mis kontori keskkonda oluliselt mõjutab. Kontori akustilisus võib mõjutada keskendumisvõimet, suhtlemist ja üldist töötaja rahulolu. Kuna kontorid lähevad üle avatud korruseplaanidele ja koostööruumidele, muutub akustiliste väljakutsetega tegelemine aina olulisemaks. 

Uuringud on näidanud, et kõrge müratase kontoris võib põhjustada töötajate stressi suurenemist, tööga rahulolematust ja efektiivse töö tegemise langust. Pidev taustamüra võib töötajatel muuta raskeks oma ülesannetele keskendumise, mille tulemusena esineb rohkem vigu.

Standard on Eesti pikima ajalooga kaubamärke, mis alustas 1944. aastal mööbli tootmise ja müümisega. Tänaseks on Standard kasvanud rahvusvaheliseks meistribrändiks, olles eestvedaja kaasaegsete ärikeskkondade loomisel. 

Kõrgem Kunstikool Pallas on Eesti ainuke rakenduslik kunstikõrgkool. Õpe Pallases toimub kolmes fookusvaldkonnas (disain, konserveerimine/restaureerimine ja kunstid) seitsmel õppekaval. Pallase roll Eesti kõrgharidussüsteemis on koolitada tugevate praktiliste oskuste ja teoreetiliste teadmistega loovinimesi, kes oleksid võimelised nii sisenema tööturule kui ka jätkama magistriõppes.

Akustilised ideelahendused on valmistanud Gert Christjanson, Monika Teder, Rebecca Raak, Teiloora Ojaste, Bruno Sepp. Kõrgem Kunstikool Pallas 4. kursus 2023.

Palun kirjelda sõnumi lahtris, millisele tootele või toodetele soovid päringu esitada. Meie konsultandid võtavad Sinuga peatselt ühendust.

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Võta ühendust!

Palun kirjelda sõnumi lahtris, millisele tootele või toodetele soovid päringu esitada. Meie konsultandid võtavad Sinuga peatselt ühendust.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Võta ühendust!

  • Accepted file types: pdf, docx, doc, rtf, txt, Max. file size: 100 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.